Фундаментальні основи ефективного подання та обробки данихна базі гіперкомплексних числових систем - Синьков, М.В.; Каліновський, Я.О.; Боярінова, Ю.Є.; Синькова, Т.В.; Федоренко, О.В.; Городько, Н.О. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2010)
Розглянуто різні способи отримання гіперкомплексних числових систем (ГЧС), у тому числі методом переходу від нескінченновимірних гіперкомплексних систем шляхом факторизації до скінченновимірних ГЧС. Розглянуто засоби подання та обробки інформації за допомогою ГЧС. Рассмотрены различные способы получения гиперкомплексных числовых систем (ГЧС), в том числе методом перехода от бесконечномерных гиперкомплексных систем путем факторизации до конечномерных ГЧС. Рассмотрены способы представления и обработки данных с помощью ГЧС. The various ways of obtaining hypercomplex numerical systems (HNS), including the method of transition from infinite hypercomplex systems by factorization to the finite HNS are considered. The methods of data presentation and processing using HNS are given.