Розвиток інформаційних технологій у сфері інтелектуальної власності - Іваненко, П.І. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2010)
Розглянуто питання, рішення яких забезпечує дистанційне підготовлення та подання електронних заявок на об’єкти права інтелектуальної власності із застосуванням електронного цифрового підпису засобами телекомунікаційного зв’язку. Рассмотрены вопросы, решение которых обеспечивает дистанционную подготовку и подачу электронных заявок на объекты права интеллектуальной собственности с использованием электронной цифровой подписи средствами телекоммуникационной связи. The issues, solution of which would ensure the distance preparation and filing of electronic applications for the objects of intellectual property rights by using electronic digital signature by telecommunication meansare considered.