Проблема розподілу ресурсів як розширення можливостей систем підтримки прийняття рішень - Циганок, В.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2010)
Запропоновано метод розв’язання задачі розподілу ресурсів із застосуванням систем підтримки прийняття рішень. Задача після дискретизації вирішується за допомогою модифікованого генетичного алгоритму. Метод реалізовано для практичного застосування в складі системи підтримки прийняття рішень «Солон-3». Предложен метод решения задачи распределения ресурсов с применением систем поддержки принятия решений. Задача после дискретизации решается с помощью модифицированного генетического алгоритма. Метод реализован для практического применения в составе системы поддержки принятия решений «Солон-3». A method of solving the problem of resource allocation using decision support systems is proposed. The problem after discretization is solved using a modified genetic algorithm. The method is implemented for practical use in the «Solon-3» decision support system.