Определение горизонтальных составляющих магнитного поля Земли при помощи магнетометров в составе электронного компаса - Раевский, Н.В.; Морозов, Ю.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2010)
Реализована процедура определения горизонтальных составляющих магнитного поля Земли при помощи магнетометров. Для определения истинных значений величин необходимо компенсировать влияние дестабилизирующих факторов на чувствительные элементы. Компенсация влияния дестабилизирующих факторов проведена посредством калибровки. Для расчета азимута и определения местоположения объекта в режиме реального времени использованы истинные составляющие магнитного поля. Реалізовано процедуру визначення горизонтальних складових магнітного поля Землі за допомогою магнетометрів. Для визначення дійсних значень величин необхідно компенсувати вплив дестабілізуючих факторів на чутливі елементи. Компенсацію впливу дестабілізуючих факторів проведено за допомогою калібрування. Для розрахунку азимуту й визначення місця розташування об’єкта в режимі реального часу використано дійсні складові магнітного поля. The procedure of determining horizontal components of the earth's magnetic field using magnetometers is implemented. It is necessary to compensate the destabilizing factors effect on sensitive elements to determine the true values of the quantities. The compensation of destabilizing factors effect is performed by calibration. To calculate an azimuth and to determine the position of an object in real time the real components of the magnetic field are used.