Модели комплексированных мер подобия структурных описаний изображений - Гороховатский, В.А.; Полякова, Т.В.; Путятин, Е.П. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2011)
Обсуждаются вопросы обработки информации в интеллектуальных системах компьютерного зрения. В целях повышения достоверности классификации изображений для сопоставления структурных описаний предложено построение мер подобия путем комплексирования разнотипных признаков. Приведены результаты экспериментов. Розглянуто питання обробки інформації в інтелектуальних системах комп’ютерного зору. З метою підвищення достовірності класифікації зображень для зіставлення структурних описів запропоновано побудову мір подібності шляхом комплексування різнотипних ознак. Наведено результати експериментів. Questions of information processing in intellectual systems of computer vision are discussed. The construction of similarity measures by complexing polytypic features in order to improve classification reliability of images for comparison of structural descriptions is proposed. Results of computer modeling are shown.