Імовірнісна модель виявлення латентних зв’язків у мережах понять - Додонов, О.Г.; Ланде, Д.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2011)
Запропоновано модель виявлення неявних (латентних) зв’язків у мережах понять у рамках концепції складних мереж. Як приклад розглянуто мережу понять (компаній), які зв’язуються одне з одним через сумісні згадки у веб-публікаціях. Розглянутий напрям аналізу складних мереж актуальний сьогодні при прийняті рішень у таких галузях як маркетинг, соціальні дослідження, конкурентна розвідка. Предложена модель выявления неявных (латентных) связей в сетях понятий в рамках концепции сложных сетей. Как пример рассмотрена сеть понятий (компаний), которые связываются друг с другом через совместные упоминания в веб-публикациях. Рассмотренное направление анализа сложных сетей актуально сегодня при принятии решений в таких областях как маркетинг, социальные исследования, конкурентная разведка. A model to identify implicit (latent) connections in the networks of concepts within the concept of complex networks is offered. As an example, a network of concepts (companies) which communicate with each other through joint references in the Web publications is considered. Today the considered direction of analysis of complex networks is relevant when making-decisions in such areas as marketing, social research, competitive intelligence.