Організація просторів даних для забезпечення якості консолідованих даних - Шаховська, Н.Б. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2011)
Представлено метод співставлення структур даних, формалізовано характеристики якості консолідованих даних у просторах даних. Уведено поняття корисності даних з джерел даних. Розроблено архітектуру системи оцінювання якості різнотипних даних. Уведено метод уніфікації доступу до текстових і структурованих джерел даних. Уведено модель сховища консолідованих даних та операції зменшення невизначеності. Представлен метод сопоставления структур данных, формализованы характеристики качества консолидированных данных в пространствах данных. Введено понятие полезности данных из источников данных. Разработана архитектура системы оценки качества разнотипных данных. Введен метод унификации доступа к текстовым и структурированных источников данных. Введена модель хранилища консолидированных данных и операции уменьшения неопределенности. A method of mapping data structures is presented; the characteristics of the consolidated data quality in the dataspace are formalized. A notion of data usefulness from data sources is introduced. Architecture for a system of quality evaluation of different data types is developed. A method of unification an access to text and structured data sources is introduced. A model of consolidated data warehouse and reducing uncertainty operations is introduced.