Алгоритмы оценивания процессов со случайной структурой в дискретном времени и их применение при траекторной обработке - Жук, С.Я.; Кожешкурт, В.И.; Юзефович, В.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2011)
На основе аппарата смешанных марковских процессов в дискретном времени синтезированы оптимальные и квазиоптимальные алгоритмы фильтрации, экстраполяции и интерполяции процессов со случайной структурой. Их анализ проведен на примере решения задачи оценивания параметров движения маневрирующей цели при наличии аномальных измерений. На основі апарату змішаних марківських процесів у дискретному часі синтезовано оптимальні та квазіоптимальні алгоритми фільтрації, екстраполяції й інтерполяції процесів із випадковою структурою. Їхній аналіз здійснено на прикладі вирішення задачі оцінювання параметрів руху цілі, що маневрує, за наявності аномальних вимірювань. Using apparatus of mixed Markovian processes in discrete time as a basis optimal and quasi-optimal algorithms of filtration, extrapolation and interpolation of random structure processes are synthesized. Their analysis is performed by using as an example the solution of problem of estimating parameters for maneuvering target movement with presence of anomalous measurements.