Створення, представлення та перспективи використання електронного фонду цифрових копій документів бібліотеки - Лобузін, І.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2011)
Розглянуто проблеми формування та впорядкування електронного фонду цифрових копій документів бібліотеки. Викладено основні науково-методичні засади створення електронного архіву цифрових копій документів. Детально проаналізовано структуру та підсистеми цифрового фонду наукової бібліотеки: поповнення, зберігання, облік, представлення, пошук, захист і розділення доступу до інформації. Обґрунтовано необхідність і доцільність інтеграції створеного електронного архіву з автоматизованою бібліотечною інформаційною системою. Рассмотрены проблемы формирования и упорядочения электронного фонда цифровых копий документов библиотеки. Изложены основные научно-методические основы создания электронного архива цифровых копий документов. Детально проанализированы структура и подсистемы цифрового фонда научной библиотеки: пополнение, хранение, учет, представление, поиск, защита и разделение доступа к информации. Обоснована необходимость и целесообразность интеграции созданного электронного архива с автоматизированной библиотечной информационной системой. The problems of formation and ordering of electronic collection for digital copies of the library documents are considered. The basic scientific and methodological foundations of creating an electronic archive of digital copies of documents are presented. The structure and subsystems of digital collection of the scientific library, namely the stocking, storage, record, presentation, search, protection and sharing access to information are analyzed in detail. The necessity and expediency of integrating the created electronic archive with Automated Library Information System are substantiated.