Криптозахист інформаційних об’єктів шляхом блокових перетворень із позиційної системи числення в систему лишкових класів - Матов, О.Я.; Василенко, В.С.; Василенко, М.Ю. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2012)
Запропоновано використання блокового криптографічного перетворення з використанням системи числення в литкових класах для задач забезпечення конфіденційності інформаційних об’єктів автоматизованих систем. Предложено использование блочного криптографического преобразования с использованием системы счисления в остаточных классах для задач обеспечения конфиденциальности информационных объектов автоматизированных систем. The use of block cryptographic transformation by using the numder system in residual classes for the tasks of providing privacy of information objects of the automated systems is offered.