Математичні моделі рухомих об’єктів - Цибульська, Є.О. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2012)
Розглянуто методи математично)' формалізації руху об’єктів різних типів для створення моделі зовнішнього середовища в автоматизованій системі моніторингу рухомих об’єктів. Рух об’єктів представлено як операцію перетворення базисів з використанням гіперкомплексної числової системи кватерніонів. The mathematical formalization methods of the different type motion objects to create a model of the environment in an automated system for monitoring moving objects are considered. The motion objects are presented as an operation of basis transformation using the hyper-complex number system of quaternions.