Алгоритм розрахунку параметрів кільцевих фокусуючих мікропризмових структур - Антонов, Є.Є. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2012)
Запропоновано алгоритм розрахунків параметрів мікропризмових елементів для фокусування оптичних зображень і створення датчиків біосенсорних систем. Виконано розрахунки залежності кута заломлення мікропризм від радіуса кільцевих заломлюючих структур для варіантів постійного кроку мікрорельєфу та постійної його глибини. Проведено аналіз шляхів поліпшення оптичних характеристик шляхом використання рефракційно-дифракційних структур. The algorithm of calculation parameters of micro-prism elements for focusing the optical images and creating the sensors of bio-sensing systems has been proposed. The calculations of dependence of refraction angle on radius of circular refractive structures for variants of constant microrelief step and for constant depth have been completed. Analysis of ways for improving the optical characteristics by the use of refractive-diffractive structures have been performed.