Методологічні аспекти створення корпоративних інформаційно-аналітичних систем підвищеної живучості - Додонов, О.Г.; Кузнєцова, М.Г.; Горбачик, О.С. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2012)
Розглянуто основні методологічні підходи до створення корпоративних інформаційно-аналітичних систем (КІАС), запропоновано їхній подальший розвиток на засадах теорії живучості. Продемонстровано можливість вибудови механізмів підвищення живучості в КІАС при розробці системи з використанням функціональних профілів. The main methodological approaches to Heightened Survivability Corporative Information Analytical Systems (CIAS) creation have been considered. The development of methodology on the Survivability theory base is proposed. The possibility of survivability mechanisms’ embedding in CIAS during system construction using the functional profiles has been demonstrated.