Відновлюваність зв’язків у безмасштабних мережах - Нечаєв, О.О.; Ланде, Д.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2012)
Розглянуто питання відновлювання зв’язків у мережах після їхніх вилучень шляхом деструктивного впливу. Наведено результати дослідження для мереж, отриманих за трьома алгоритмами: Барабаші-Альберт; перекидання зв’язків; реальної мережі понять та інформаційних зв'язків між ними у веб-публікаціях. Встановлено, що за допомогою розглянутого алгоритму в реальній мережі відновлюється приблизно 50 % зв'язків; у штучних мережах їхня кількість становить близько 25 %. It has been considered the restoration of edges in networks after their removal by destructive influences. The study results for the networks have been obtained by three algorithms: Barabashi-Albert; throwing by the edges; a real network of concepts and information links between them in the Web publications. It has been found that using the algorithm discussed in the real network is restored approximately 50 % bonds, and in artificial networks of such connections is only 25 %.