Оцифрування історико-культурної спадщини: технологія та управління - Лобузін, І.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2012)
Розглянуто коло питань, які пов’язані з формуванням цифрових ресурсів бібліотек. Визначено основні технологічні етапи, що необхідні для формування цифрової бібліотеки та забезпечення цифрового збереження. Запропоновано програмно-технологічні рішення для розв'язання основних завдань формування цифрового фонду історико-культурної спадщини Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського. The range of issues related to the formation of libraries of digital resources has been considered. The main technological steps to be needed for creation of a digital library and digital storage have been determined. A software and technology solutions to address the main challenges of forming the historical and cultural digital resources of The Vernadsky National Library of Ukraine are proposed.