Сталінська диктатура в період другого комуністичного штурму (1929–1938 рр.) - Кульчицький, С. (Проблеми історії України: факти, судження, пошуки, 2012)
У статті аналізується природа радянської влади в період, коли вона переросла в одноосібну диктатуру і створювала свій власний соціально-економічний фундамент засобами масового терору і пропаганди. The author analyzes the nature of the Soviet regime in the times, when it turned into dictatorship and started to build its own socio-economic basis by means of mass terror and propaganda.