Національне питання в Криму в 1920-х рр. - Бикова, Т. (Проблеми історії України: факти, судження, пошуки, 2012)
В статті розглядається національна політика, котра впроваджувалася на території Кримського півострова впродовж 1920-х років. В першу чергу мова йде про політику коренізації, котра в межах Криму прийняла форму татарізації, й те, яким саме чином більшовицька партія укорінювалася на цій території. The article reveals the circumstances under which M.V.Bykova, a grand-daughter of Alexander Pushkin, was deprived a special retirement payment. It also provides the data on the attitude of the Soviet authorities towards the “former landlords”, aristocrats, and officers of the Tsar and the White Army.