Формування первинного капіталу в умовах кризи управління українською промисловістю (1991–1998 рр.) - Головко, В. (Проблеми історії України: факти, судження, пошуки, 2012)
Стаття присвячена історії початкового періоду ринкової трансформації в українській промисловості. Особлива увага зосереджена на формуванні первинного приватного капіталу в Україні. Розглянуті, зокрема, основні моделі цього процесу в історичній ретроспективі. The article deals with the history of Ukrainian industry market transformation, its initial stage in particular. Special attention has been paid to the private capital accumulation in Ukraine. The main models of this process have been studied in the historical retrospection.