Метод повышения внутренней согласованности результатов парных сравнений без обратной связи с экспертом - Косарев, Е.К.; Тоценко, В.Г. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2004)
Предложен метод повышения уровня внутренней согласованности результатов парных сравнений без обратной связи с экспертом. Метод основан на использовании последовательного расчета компонент весов объектов, формировании спектров компонент весов, вычислении количественных оценок согласованности спектров, определении достаточности уровня согласованности спектров и их коррекции без вмешательства эксперта. Запропоновано метод підвищення рівня внутрішньої узгодженості результатів парних порівнянь без зворотного зв’язку з експертом. Метод ґрунтується на використанні послідовного розрахунку компонент ваг об’єктів, формуванні спектрів компонент ваг, обчисленні кількісних оцінок узгодженості спектрів, визначенні достатності рівня узгодженості спектрів і їхньої корекції без втручання експерта. The method of increasing level of internal agreement of pair-wise comparisons results without feedback with an expert is suggested. The method is founded on the use of the consequent calculation of object weights components, forming spectrum of weights components, calculation of quantitative estimations of spectrum agreement, determination of sufficiency for level of spectrum agreement and their correction without interference of an expert.