Вплив фізико-хімічних параметрів процесу гальванічного осадження нікелю на характеристики штампів для тиражування компакт-дисків - Петров, В.В.; Крючин, А.А.; Боднар, Є.В.; Панкратова, А.В.; Дорошенко, Т.П.; Заболотний, В.О. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2004)
Розглянуто вплив хімічного складу, температури, швидкості потоку електроліту, зміни густини струму у процесі вирощування гальваноматриць на однорідність, механічні напруження та шорсткість поверхні штампів. Рассмотрено влияние химического состава, температуры, скорости потока электролита, изменения тока в процессе выращивания гальваноматриц на однородность, механические напряжения и шероховатость поверхности штампов Influence of chemical composition, temperature, electrolyte flow velocity, change of a current during growing of stampers on homogeneity, mechanical stresses and roughness of stampers surface is considered.