Энергетический расчет цифрового микроскопа - Боровицкий, В.Н. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2004)
Предложена методика энергетического расчета цифрового микроскопа, которая позволяет рассчитать отношение сигнал/шум в выходном цифровом сигнале с учетом излучательных характеристик источника излучения, потерь излучения в коллективе, конденсоре, микрообъективе с тубусной линзой, а также с учетом накопления носителей зарядов в фоточувствительных элементах цифровой камеры и цифровой фильтрации изображений. Запропоновано методику енергетичного розрахунку цифрового мікроскопа, яка дозволяє розрахувати співвідношення сигнал/шум у вихідному сигналі з урахуванням характеристик джерела випромінювання, втрат випромінювання в колективі, конденсорі та мікрооб’єктиві з тубусною лінзою, а також з урахуванням накопичення носіїв заряду у фоточутливих елементах цифрової камери та цифрової фільтрації зображень. A technique for energetic calculation of a digital microscope that makes possible calculation of signal-to-noise ratio in output digital signal is presented. It takes into account radiance properties of a light source, losses in a collective lens, condenser, microscope objective with a tube lens including signal integration in a photosensitive cell and digital image processing.