Перспективи адаптації системи бібліотечного обслуговування читачів - Самохіна, Н.Ф. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2004)
Розглянуто питання створення засобів адаптації системи бібліотечного обслуговування до запитів користувачів та коригування топології фондів з наближенням найбільш інформативних видань до зони оперативного обслуговування. Наведено відносні обсяги документів з різними періодами обігу, що задовольняють певну частину інформаційних запитів читачів. Рассмотрен вопрос создания средств адаптации системы библиотечно-информационного обслуживания к запросам пользователей и корректировки топологии фондов с приближением наиболее информативных изданий к зоне оперативного обслуживания. Приведены примерные объемы документов с разными периодами обращения, удовлетворяющие определенные информационные требования читателей. Questions on creating means of library information services adaptation to its users requests and correcting collection typology with approaching of the most informative editions to a timely service area are discussed. Suggested volumes of documents with different periods of circulation that meet definite information requests of library users are given.