Життєвий цикл і живучість корпоративних інформаційних систем - Флейтман, Д.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2004)
Рассмотрена комплексная система мероприятий повышения живучести корпоративных информационных систем (КИС) на всем протяжении ее жизненного цикла. Описаны методы повышения живучести в привязке к структуре и стадиям жизненного цикла КИС. Приведено общее описание архитектуры программно-информационных средств повышения живучести в составе КИС. Розглянуто комплексну систему заходів підвищення живучості корпоративних інформаційних систем (КІС) протягом всього її життєвого циклу. Описано методи підвищення живучості в прив’язці до структури i стадій життєвого циклу КІС. Наведено загальний опис архітектури програмно-інформаційних засобів підвищення живучості в складі КІС. Comprehensive system of actions for survivability improvement of corporate information systems (CIS) during all its life cycle is considered. Methods of survivability improvement are described in connection to the structure and stages of CIS life cycle. General description of survivability improvement’s software and information tools architecture is included.