Two-tier replication based on Eager Group – Lazy Master model - Khadzhynov, W.; Bernatowicz, D. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2004)
А scheme of two-tier replication based on Eager Group and Lazy Master models is presented. Initial transactions used permit remote nodes to read and update database. The algorithm of optimisation and commitment of initial transactions into form of base transaction are realised by initial transactions manager of master node. Предложена двухуровневая схема репликации данных, основанная на моделях Eager Group и Lazy Master. Нижний уровень (асинхронный) предназначен для мобильных клиентов и реализует модель Lazy Master. Верхний уровень (синхронный) предназначен для согласования серверов, содержащих реплики баз данных и реализует модель Eager Group. Рассмотрен алгоритм оптимизации входных транзакций на этих уровнях. Запропоновано дворівневу схему реплікації даних, що заснована на моделях Eager Group і Lazy Master. Нижній рівень (асинхронний) призначений для мобільних клієнтів і реалізує модель Lazy Master. Верхній рівень (синхронний) призначений для узгодження серверів, що містять репліки баз даних і реалізує модель Eager Group. Розглянуто алгоритм оптимізації вхідних транзакцій на цих рівнях.