Усунення широкосмугового поверхневого шуму в фонограмах раритетних носіїв запису - Косяк, І.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2004)
Розглянуто методи цифрової обробки звукових фонограм з метою заглушення широкополосного шуму стосовно до фонограм раритетних носіїв запису. Проведено аналіз існуючих програмних засобів шумозаглушення. Запропоновано застосування частотно-залежної динамічної обробки в дуже зашумлених фонограмах для поліпшення сприйняття сигналу. Рассмотрены методы цифровой обработки звуковых фонограмм с целью подавления широкополосного шума применительно к фонограммам раритетных носителей записи. Проведен анализ существующих программных средств шумоподавления. Предложено применение частотно-зависимой динамической обработки в сильно зашумленных фонограммах для улучшения восприятия сигнала. Methods of digital processing of soundtracks with the purpose of broadband noise reduction with reference to soundtracks of rarity record carriers are considered. The analysis of existing noise reduction software is carried out. The application of frequency-dependent dynamic processing in soundtracks with strong noisiness for improvement of recognition of a signal is offered.