Ближнє поле та його застосування для надщільного запису інформації - Голдаєвич, Є.Є. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2004)
Розглянуто можливість запису та зчитування цифрових даних за допомогою ближнього поля. Подано визначення ближнього поля. Наведено приклад побудови оптоволоконних зондів для ближньопольової системи запису інформації. Рассмотрена возможность записи и считывания цифровых данных с помощью ближнего поля. Дано определение ближнего поля. Приведен пример построения оптоволоконных зондов для ближнеполевой системы записи информации. A possibility of near-field recording and reading of digital data is considered. Near-field definition is given. An example of constructing optical fiber probes for near-field information recording system is described.