Магнітооптичні властивості наноструктурованих середовищ та їх застосування для запису інформації - Кравець, В.Г. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2005)
Проаналізовано можливості надщільного запису інформації на поверхні наноструктурованих матеріалів магнітним та магнітооптичним методами. Показано, що метод запису з лазерним асистуванням має значні переваги над іншими методами. Одержані магнітооптичні характеристики наногранулярних плівок CoPt-Ag свідчать про можливість їх застосування для надщільного запису. Проведено дослідження магніторезистивного та магніторефрактивного ефекту в плівках на основі CoFe/Al₂O₃ та показано механізм існування пам’яті в них. Проанализированы возможности сверхплотной записи информации на поверхности наноструктурных материалов магнитным и магнитооптическим методами. Показано, что метод записи с использованием лазерного асистирования имеет значительное преимущество по сравнению с другими методами. Полученные магнитооптические характеристики наногранулированных пленок CoPt-Ag подтверждают возможность их применения для сверхплотной записи. Проведены исследования магниторезистивного и магниторефрактивного эффектов в пленках на основании CoFe/Al₂O₃ и показан механизм существования памяти в них. The possibilities of superdensity informstion recording on the surface of nanostructural materials using magnetic and magnetooptical methods have been analyzed. It is shown that the recording with the laser assistance has substantial advantages in comparison with another methods. The magnetooptical characteristics of the nanogranular CoPt-Ag films are investigated. The results confirm the possibility of their application for superdensity recording. The magnetoresistive and magnetorefractive effects in the films based on CoFe/Al₂O₃ have been investigated. A storage mechanism is found in these films.