Мультикритеріальна система підтримки прийняття рішень з розширеними можливостями - Тоценко, В.Г.; Сігал, Т.Г. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2005)
Розглянуто побудову мультикритеріальної системи підтримки прийняття рішень з розширеними можливостями. Проведено аналіз існуючих систем підтримки прийняття рішень на основі мультикритеріального оцінювання і виявлено напрямки їх удосконалення. Наведено концепцію та структуру системи, що описується. Розроблена система відрізняється від існуючих можливістю спільного використання кількісних та якісних критеріїв для групового визначення вагомості критеріїв й альтернатив, а також можливістю розподілу ресурсів між альтернативами. Рассмотрено построение мультикритериальной системы поддержки принятия решений с расширенными возможностями. Проведен анализ существующих систем поддержки принятия решений на основе мультикритериального оценивания и выявлены направления их усовершенствования. Приведена концепция и структура системы, которая описывается. Разработанная система отличается от существующих возможностью совместного использования количественных и качественных критериев для группового определения весомости критериев и альтернатив, а также возможностью распределения ресурсов между альтернативами. Construction of a multi-criteria decision-making support system with the expanded capabilities has been considered. The analysis of the existing decision-making support systems based on multi-criteria estimation has been carried out and the ways of their improvement has been found. The concept and structure of the system under discussion have been given. The system developed differs from existing ones in its capability of sharing quantitative and qualitative criteria for group determination of the importance of criteria and alternatives, and a capability of distribution of resources between alternatives.