Використання нейронних мереж для розпізнавання символів - Савчук, Т.О.; Ярема, Є.О. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2005)
Проведено дослідження методів розпізнавання символів за допомогою нейронних мереж. Створено інтелектуальний модуль штучних нейронних мереж, що функціонує за принципом перцептрона, та має можливість розпізнавати рукописні символи із зашумленістю до 40 %. The researches of methods of character recognition with the help of neural networks are carried out. An intellectual module of artificial neural networks which functions by the principle of perceptron and has an opportunity to recognize hand-written characters with noisiness up to 40 % is created.