Класифікаційні схеми як засіб представлення знань в електронних бібліотеках - Лобузіна, К.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2006)
Розглянуто проблеми використання бібліотечних класифікаційних схем для представлення знань в електронних бібліотеках. Запропоновано модель Intranet/Internet технології підтримки рубрикатора електронної бібліотеки. Розроблено засоби гіпертекстового представлення рубрикатора в електронній бібліотеці, які забезпечують пошук інформації з переглядом баз знань. Рассмотрены проблемы использования библиотечных классификационных схем для представления знаний в электронных библиотеках. Предложена модель Intranet/Internet технологии поддержки рубрикатора электронной библиотеки. Разработаны средства гипертекстового представления рубрикатора в электронной библиотеке, которые обеспечивают поиск информации с просмотром баз знаний. The problems of using of the library classification schemes for presenting knowledge in the electronic libraries are considered. The Intranet/Internet technology model for supporting the rubricator of the electronic library is offered. The tools of hypertext presentation of the rubricator in the electronic library which provide information retrieval with review of the knowledge bases are developed.