LSF-вокодер на основі векторного квантування - Ткаченко, О.М.; Біліченко, Н.О.; Феферман, О.Д.; Хрущак, С.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2007)
Досліджено модель LSF-вокодера з векторним квантуванням параметрів. Порівняно різні способи розбиття вектора LSF на підвектори, для чого використано міри спектрального спотворення кодованого сигналу. Исследована модель LSF-вокодера с векторным квантованием параметров. Проведены сравнения различных способов разбиения вектора LSF на подвекторы, для чего использована мера спектрального искажения кодированного сигнала. LSF vocoder model with vector parameters quantization is investigated. Different methods of LSF vector division using spectral distortion measure of a coded signal are compared.