Блокові згорткові коди в задачах контролю цілісності - Матов, О.Я.; Василенко, В.С. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2007)
Для задач контролю цілісності інформаційних об’єктів в умовах природних впливів запропоновано блоковий згортковий код з використанням алгоритмів кодування–декодування, що є притаманними класичному завадостійкому корегувальному згортковому коду, який був би спроможний забезпечити виявлення та виправлення подвійних викривлень. Для задач контроля целостности информационных объектов в условиях естественных воздействий предложен блочный сверточный код с использованием алгоритмов кодирования– декодирования, присущих классическому помехоустойчивому корректирующему сверточному коду, который способен обеспечить выявление и исправление двойных искажений. The task of construction of block convolutional code with the use of encoding–decoding algorithms, which are inherent to the classic noise-combating, correcting convolutional code which would be able to provide the detection and correction of double distortions, is considered.