Измерение функции рассеяния линии оптического микроскопа - Боровицкий, В.Н. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2007)
Предложена методика экспериментального измерения функции рассеяния линии оптической системы микроскопа, которая основывается на использовании оптимальной линейной пространственной фильтрации цифрового изображения полуплоскости. Представлены функции рассеяния линии типовых оптических систем микроскопов, измеренные экспериментально по предложенной методике. Выполнен сравнительный анализ экспериментальных и теоретически рассчитанных функций рассеяния линии. Запропоновано методику експериментального вимірювання функції розсіювання лінії оптичної системи мікроскопа, яка побудована на використанні оптимальної лінійної фільтрації цифрового зображення напівплощини. Представлено функції розсіювання лінії типових оптичних систем мікроскопів, виміряні експериментально згідно із запропонованою методикою. Виконано порівняльний аналіз експериментальних і теоретично розрахованих функцій розсіювання лінії. A technique for calculation of a line-spread function of microscope optical system based on using optimal linear spatial filtration of a digital image of a half-plane is proposed. The line-spread functions of typical optical systems of microscopes measured experimentally by the proposed technique are presented. The comparison analysis of experimental and theoretically calculated line-spread functions is performed.