Самоподобие массивов сетевых публикаций по компьютерной вирусологии - Додонов, А.Г.; Ландэ, Д.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2007)
Описан подход к организации анализа потока тематических публикаций по компьютерной вирусологии, представленных в web-пространстве. Обоснована фрактальная природа информационных потоков, описаны основные алгоритмы, применяемые в процессе исследований, а также приведены прогнозные выводы на основе свойств персистентности временных рядов. Описано підхід до організації аналізу потоку тематичних публікацій з комп’ютерної вірусології, які наведені у web-просторі. Обґрунтовано фрактальну природу інформаційних потоків, описано основні алгоритми, що застосовуються в процесі досліджень, а також наведено прогнозні висновки на базі властивостей персистентності часових рядів. An approach to the organization of the analysis of a thematic publications stream on computer virology, submitted in web-space, is described. The fractal nature of information streams is proved, the basic algorithms used during researches are described and forecasts conclusions on the basis of persistent properties of time series are given.