Проблемы передачи потокового видео по симплексному каналу сети с потерями данных - Оксюк, О.А. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2007)
Разработана классификация основных проблем и задач, связанных с потерей части информации при передаче потокового видео по симплексному каналу связи, а также направлений в области их решения. Показано, что метод прямого исправления ошибок (ПИО) является наиболее общим подходом защиты от ошибок в рамках рассматриваемой задачи. Проанализированы работы в данной области и показана необходимость разработки нового метода применения ПИО, не привязанного к способу кодирования видеоизображения, с переменно-дискретным коэффициентом избыточности, обладающего низкой сложностью вычислений и обеспечивающего работу в режиме реального времени на современных компьютерах. Розроблено класифікацію основних проблем і задач, пов’язаних з утратою частини інформації при передачі потокового відео симплексним каналом зв’язку, а також напрямків в області їхнього рішення. Показано, що метод прямого виправлення помилок (ПВП) є найбільш загальним підходом захисту від помилок у рамках розглянутого завдання. Проаналізовано роботи в даній області та показано необхідність розробки нового методу застосування ПВП, що не прив’язаний до способу кодування відеозображення, зі змінно-дискретним коефіцієнтом надлишковості, що має низьку складність обчислень і забезпечує передачу даних у режимі реального часу на сучасних комп’ютерах. Classification of problems and tasks related to loss of a part of data in case of video streaming transmission over simplex channel and directions in domain of their solving are developed. It is shown that forward error correction (FEC) is the most general approach to error protection within the scope of the given task. A number of works in the given field are analyzed and necessity of new FEC method development is shown. The method should be independent of video coding scheme, with varying redundancy ratio for each data element and a speed of calculations sufficient for using in real time on modern computers.