Model and classification of database replication techniques - Khadzynov, W.; Maksymiuk, M. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2007)
Construction of a universal mathematic-logical model of replication processes in data bases is considered. The fundamental definitions of notions for different types of replication are given. The classification of replication techniques is proposed and the respective efficiency criteria are determined. The variants of realization for system architecture, locking strategy, servers interaction, transaction termination, database platforms, correctness criteria of transaction terminator are discussed. Розглянуто побудову універсальної математико-логічної моделі процесів реплікації у базах даних. Наведено фундаментальні визначення понять для різних видів реплікації. Запропоновано класифікацію схем реплікації та визначено відповідні критерії ефективності. Обговорено варіанти реалізації системної архітектури, стратегії блокіровок, взаємодії серверів, завершення транзакцій, платформ баз даних, критерії коректності завершення транзакцій. Рассмотрено построение универсальной математико-логической модели процессов репликации в базах данных. Приведены фундаментальные определения понятий для разных видов репликации. Предложена классификация схем репликации и определены соответствующие критерии эффективности. Обсуждены варианты реализации системной архитектуры, стратегии блокировок, взаимодействия серверов, завершения транзакций, платформ баз данных, критерии корректности завершения транзакций.