Регіональні особливості формування механізму соціальних трансфертів на рівні домогосподарств - Василенко, В.М.; Бурлуцький, С.В. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2008)
Розглянуто складові механізму формування соціальних трансфертів на рівні домогосподарств. На базі аналізу відносної забезпеченості соціальними трансфертами регіонів України доведено низьку ефективність і нераціональність перерозподілу коштів, спрямованих на підтримку мінімального споживчого бюджету. Покрокове регресійне моделювання забезпечило визначення найбільш впливових чинників динаміки соціальних трансфертів. Розглянуто складові механізму формування соціальних трансфертів на рівні домогосподарств. На базі аналізу відносної забезпеченості соціальними трансфертами регіонів України доведено низьку ефективність і нераціональність перерозподілу коштів, спрямованих на підтримку мінімального споживчого бюджету. Покрокове регресійне моделювання забезпечило визначення найбільш впливових чинників динаміки соціальних трансфертів. The article considers components of the mechanism for formation of social transfers at the level of households. On the basis of the analysis of relative providing regions of Ukraine with social transfers it is proved a low efficiency and irrationality of redistribution of means directed for maintenance of the minimum consumer budget. Step-by-step regression modelling has provided definition of the most influential factors of dynamics of social transfers.