Розвиток теорії гіперкомплексного представлення інформації та її застосування - Синьков, М.В.; Боярінова, Ю.Є.; Каліновський, Я.О.; Постнікова, Т.Г.; Синькова, Т.В.; Федоренко, О.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2007)
Представлено найбільш значимі етапи розвитку представлення інформації гіперкомплексними числами та показано внесок учених ІПРІ НАН України, який відображає значимі результати, отримані в цьому напрямку. Наведено приклади рішення деяких практичних задач із використанням гіперкомплексних чисел. Представлены наиболее значимые этапы развития представления информации гиперкомплексными числами и показан вклад ученых ИПРИ НАНУ, который отображает существенные результаты, полученные в этом направлении. Приведены примеры некоторых практических задач с использованием гиперкомплексных чисел. The most significant stages of development of the information representation by hypercomplex numbers are presented and the contribution of IIR NASU scientists which represents essential results obtained in this direction is shown. Examples of solving some practical tasks by using hypercomplex numbers are given.