Методологія побудови корпоративних інформаційно-аналітичних систем - Додонов, О.Г.; Коваль, О.В.; Сенченко, В.Р. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2007)
Розглянуто основні особливості процесу створення та впровадження корпоративних інформаційно-аналітичних систем. Запропоновано адаптивну методологію побудови корпоративних інформаційно-аналітичних систем, яка базується на концептуальних засадах теорії складних адаптивних систем. Наведено її модель і приклади використання на практиці. Рассмотрены основные особенности процесса создания и внедрения корпоративных информационно-аналитических систем. Предложена адаптивная методология построения корпоративных информационно-аналитических систем, которая базируется на концептуальных началах теории сложных адаптивных систем. Приведены ее модель и примеры использования на практике. Main features of the process for construction and implementation of corporative informationanalytical systems are considered. The adaptive design techniques of the corporative informationanalytical systems are offered. The adaptive design techniques are based on conceptual principles of the complex adaptive systems theory. A model and examples of using these techniques in practice are given.