Про одну модель оптимального розподілу ресурсів у багатопроцесорних середовищах - Дорошенко, А.Ю.; Ігнатенко, О.П.; Іваненко, П.А. (Інститут програмних систем НАН України, 2011)
Розглядається модель керування ресурсами в однорідному багатопроцесорному середовищі. Запропоновано підхід на основі потокових моделей, який дозволяє отримати оптимальне у сенсі швидкодії керування. Отримано аналітичний вид часу закінчення роботи в залежності від параметрів розпаралелювання. Результати проілюстровані на відомому прикладі множення матриць. Виконано експериментальне підтвердження теоретичних моделей.