Прискорення алгоритмів відтворення байєсових мереж. Адаптація до структур без циклів - Балабанов, О.С. (Інститут програмних систем НАН України, 2011)
Показано можливості вдосконалення алгоритмів відтворення структури моделі залежностей з даних. Пропонована модернізація, не погіршуючи роботу алгоритму в загальному випадку, дозволяє відтворювати структури залежностей типу ліс (дерево) чи полі-ліс на основі тестів першого рангу, що значно зменшує обчислювальну складність.