Розробка програмної моделі нейромережевого під-регулятора в середовищі LabVIEW - Жеребко, В.А.; Афанасьєв, В.В.; Лясковський, А.С. (Інститут програмних систем НАН України, 2011)
У даній роботі представлена методика синтезу та моделювання нейромережевого ПІД-регулятора засобами LabVIEW для побудови адаптивної системи автоматичного керування. Як об'єкт керування було обрано двигун постійного струму. Синтез та моделювання нейромережевого ПІД-регулятора виконані за функціональними властивостями класичного ПІД-регулятора. Структура нейромережевого ПІД-регулятора – перцептрон із одним прихованим шаром нейронів, а навчання нейромережі відбувається за алгоритмом зворотного поширення помилки.