Роль нових форм організації наукових досліджень у підвищенні інноваційного потенціалу НАН України - Бойко, В.І.; Кореняко, Г.І.; Дембновецький, О.Ф; Пацюк, Ф.Н.; Рудий, Р.Б. (Проблеми науки, 2012)
Здійснено порівняльний аналіз інноваційних розробок учених НАН України, частина яких перевершує показники зарубіжних або не має відповідних аналогів у світі, а також розглянуто значення нових форм організації наукових досліджень. Запропоновано першочергові заходи для підвищення ролі науки в інноваційному розвитку суспільства. Осуществлен сравнительный анализ инновационных разработок ученых НАН Украины, часть которых превосходит показатели зарубежных или не имеет соответствующих аналогов в мире, а также рассмотрено значение новых форм организации научных исследований. Предложены первоочередные меры по повышению роли науки в инновационном развитии общества. The comparative analysis of innovative developments of scientists of NAS of Ukraine, part of which excels foreign indexes or does not have proper analogues in the world is carried out. Value of new forms of scientific researche organization is determined. Primary measures are offered for the increase of science role in innovative development of society.