Винахідницька активність резидентів України у дзеркалі патентної статистики - Чехун, В.О. (Проблеми науки, 2012)
Досліджено питання патентної активності українських винахідників. Проаналізовано патентну статистику за період 2000–2010 рр. Вказано основні чинники, що вплинули на динаміку подання заявок та отримання патентів українськими резидентами в межах України та за кордоном. Исследованы вопросы патентной активности украинских изобретателей. Проанализирована патентная статистика за 2000 — 2020 гг. Указаны основные факторы, повлиявшие на динамику подачи заявок и получения патентов украинскими резидентами в Украине и за рубежом. The article deals with the internal and external patent activity of Ukrainian inventors. The patent statistics is analyzed over the period 2000–2010. Main factors, which had an impact on dynamics of filing applications and granting patents for Ukrainian residents within Ukraine and abroad are determined.