Один з підходів до взаємодії середовищ VISUAL STUDIO i ECLIPSE - Радецький, І.О. (Інститут програмних систем НАН України, 2011)
Розглядається проблема взаємодії різнорідних середовищ з розробки в них програм для забезпечення подальшої сумісної інтеграції цих програми з урахуванням умов їх побудови в різних середовищах. Розглянуті два середовища розробки: Visual Studio .Net та Eclipse. Показано способи перенесення проектів програм, створених в одному з названих середовищ в інше, забезпечення їхній взаємодії при об’єднанні та виконанні для отриманням кінцевого результату.