Моделі взаємодії програм, систем і операційних середовищ - Лавріщева, К.М. (Інститут програмних систем НАН України, 2011)
Розглядаються моделі взаємодії програм, що будуються в різнорідних середовищах, систем, що збираються з готових програм та середовищ, що забезпечують сумісне об’єднання програм, інтегрованих у
репозиторію Eclipse. Дано опис реалізації моделей взаємодії програм з репозиторію через інтерфейси в
середовищах Visual Studio.Net і CORBA. Визначені декілька конфліктів взаємодіючих програм у середовищах засобами системи WCF, що залежить від різних способів реалізації у них інтерфейсів. Сформульовані головні теоретичні та прикладні шляхи їх подолання у майбутньому проекті.