Моделі керування потоками даних мережі інтернет за умов нестабільної поведінки - Ігнатенко, О.П. (Інститут програмних систем НАН України, 2011)
Дана робота присвячена моделям керування потоками даних у мережах за умов нестабільної поведінки. В роботі представлено огляд проблеми, підкреслена її актуальність, описані існуючі підходи до вирішення. Для мереж зі змінними протоками даних і наявності конфліктуючих користувачів пропонується новий підхід до аналізу роботи мережі на базі конфліктно-керованих потокових моделей. Побудована модель одного класу мереж та доведене існування оптимального у сенсі швидкодії розв’язку задачі завантаження файлу. Розглянуто також ситуацію зловмисного впливу на роботу мережі (атаки на відмову).