Теоретико-методичні основи інформаційно-аналітичного забезпечення трансферу технологій в національному господарстві - Ямчук, А.В. (Проблеми науки, 2012)
Досліджено та узагальнено трансфер технологій як об’єкт інформаційно-аналітичного забезпечення, принципи проектування та функціонування інформаційно-аналітичного забезпечення, формування наукових основ побудови системи інформаційно-аналітичного забезпечення трансферу технологій. Доведено, що методичну основу трансферу технологій та їх інформаційно-аналітичного забезпечення складає ланцюг процесів технологічного аудиту, системного аналізу, стратегічного та тактичного менеджменту, прогнозування перспектив. Рассмотрены и обобщены трансфер технологий как объект информационно-аналитического обеспечения, принципы проектирования и функционирования информационно-аналитического обеспечения, формирование научных основ построения системы информационно-аналитического обеспечения трансфера технологий. Доказано, что методическую основу трансфера технологий и их информационно-аналитического обеспечения составляет цепь процессов технологического аудита, системного анализа, стратегического и тактического менеджмента, прогнозирование перспектив. The article presents and generalizes transfer of technologies as an object of information and research support, principles of design and functioning of information and analytical support, formation of scientific basis of constructing the system of information and analytical support for technology transfer. It has been proved that the methodological basis for transfer of technologies and their information-analytical support creates a chain of processes of technological auditing, systems analysis, strategic and tactical management, forecasting of prospects.