Методика оцінки рівня фінансової безпеки сектору державних фінансів України - Шемаєва, Л.Г.; Онофрійчук, В.П. (Проблеми науки, 2012)
Розглянуто проблему розроблення концептуальних та методичних підходів до оцінки фінансової безпеки держави у сфері державних фінансів як головної складової економічної безпеки держави задля поліпшення управління фінансами та забезпечення стійкості фінансової системи, як передумови сталого економічного зростання й гарантованого виконання державою своїх соціальних зобов’язань. Запропоновано методику оцінки рівня фінансової безпеки сектору державних фінансів України, апробовану на статистичних даних 2010 р., та визначено критичні та небезпечні зони. Рассмотрена проблема разработки концептуальных и методических подходов к оценке финансовой безопасности государства в сфере государственных финансов как главной составляющей экономической безопасности государства для улучшения управления финансами и обеспечения стойкости финансовой системы как предпосылки постоянного экономического роста и гарантированного выполнения государством своих социальных обязательств. Предложена методика оценки уровня финансовой безопасности сектора государственных финансов Украины, апробированная на статистических данных в 2010 г., и определены критические и опасные зоны. The problem of conceptual and methodological approaches developing to financial security in the area of public finance as a major component of economic security to improve public financial management and ensuring the stability of the financial system as a precondition for sustainable economic growth and guaranteed execution state of its social obligations is shown. The method of assessment of the financial security of public finance sector in Ukraine is proposed, which was approved on the statistics in 2010, and critical and dangerous zones are determined.