Природа державної політики формування інтелектуального капіталу: погляд крізь призму структурно-інформаційного підходу - Бауліна, Т.В. (Проблеми науки, 2012)
Проаналізовано структурно-інформаційний підхід до визначення природи і змісту державної політики формування інтелектуального капіталу національного господарства для ініціювання процесів його модернізації. Визначено, що цей процес забезпечується ефективною координацією самоорганізаційних та організаційних факторів цієї політики, впорядкованою взаємодією її складових. Осуществлен анализ структурно-информационного подхода к определению природы и сущности государственной политики в формировании интеллектуального капитала национального хозяйства для инициирования процессов его модернизации. Определено, что данный процесс обеспечивается эффективной координацией самоорганизационных и организационных факторов этой политики, упорядоченным взаимодействием ее составляющих. The analysis of the structural and information approach is carried out for determination of nature and essence of public policy on intellectual capital forming of national economy for initiation of processes of its modernisation. It is shown that this process is provided by effective co-ordination of sell-organizational and organizational factors of this policy, well-organized co-operation of its constituents.